Katılımcı Listesi

    “TARIM, GIDA VE BİYOTEKNOLOJİDE AR-GE VE YENİLİK PROJE PAZARI 2019” PROJE KATILIMCI LİSTESİ

    SIRA

    KİŞİ

    KURUM

    PROJE İSMİ

    1

    Ahmet Kaya

    SCÜ

    Hububat Ekiminde Yeni Teknik

    2

    Ahper Delican

    Sivas Valiliği

    Kayak Merkezleri, Meyve Üretim Tesisleri

    3

    A.Turan Bozpolat

    Sivas Belediyesi

    Tarımda Kar Zarar Ortaklığı Projesi

    4

    A.Turan Bozpolat

    Sivas Belediyesi

    Tarım Gönüllüleri Projesi

    5

    Ahmet Demirbaş

    SCÜ

    Sivas İli Topraklarının Verimlilik Kapasitelerinin Belirlenmesi Ve Toprak Haritasının Oluşturulması

    6

    Ahmet Demirbaş

    SCÜ

    Toprak Bitki Ve Gübre Analiz Laboratuarının Kurulması

    7

    Ahmet Sümbül

    SCÜ

    Orta Kelkit Havzasında Yer Alan İlçelerde (Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova) Alternatif Tarımsal Ürün; Çilek

    8

    Ali Ateş

    SCÜ

    Her Mevsim Hayvanlara Yeşil Yem Hidropik Yem

    9

    Alper Yortuçboylu

    SCÜ

    Mastitis Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

    10

    Aysu Taş- Melike Şimşek- Lütfüllah Özkayaoğlu

     

    Sivas Bölgesinde Oluşan Evsel Ve Endüstriyel Atıkların Kompostlama Yöntemi İle Tarıma Kazandırılması.

     

    11

    Azime Sena Şahin

    SCÜ

    Septisemi Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Proje

    12

    Aziz Özdemir

    İz Gıda- İŞGEM

    Soğuk Press Ve Damıtma Yöntemiyle Takviye Edici Gıda Ve Dermokozmetik Hammadde Üretimi

    13

    Batuhan Aktan-Dilara Kılıçoğlu-Didem Özbek

     

    Organik Gübre

     

    14

    Betül Yücel

    SCÜ

    Çiğ Sütten Yapılan Şavak Peynirinde Atımlı Işık Uygulamalarının Muhafaza Süresi Üzerine Etkisi

    15

    Büşra Sevgi Selimoğlu, İlknur Halıcı

     

    SCÜ

    Mikroenkapsüle Saccharomyces Cerevisiae Var. Boulardii Kullanılarak Üretilen Vanilya Aromalı Probiyotik Kefirlerin (Vanikef) Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

    16

    Çağla Tablak- Şeydanur Tecer

     

     

    Çiftçiye Yem Bitkisini Yeniden Kazandırmak.

     

    17

    Ebru Yabaş

    SCÜ

    Hayvansal Gıdalardaki Veteriner İlaç Kalıntılarının Belirlenmesinde Hızlı Sonuç Veren, Düşük Maliyetli Yeni Kimyasal Test Kiti Üretimi

    18

    Emre Hastaoğlu- Şebnem Özdemir

    SCÜ

    Türk Tipi Kan Sosisi Üretimi Ve Optimizasyonu

    19

    Emre Hastaoğlu- Meryem G. Saraç- Burak Dinçel

    SCÜ

    Tatlı Patates Çeşitlerinden (Mor Ve Turuncu) Ultrason Ve Mikrodalga Uygulamaları İle Nişasta Üretimi Ve Model Ürün Salamda Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi

    20

    Emre Hastaoğlu- Ö. Pelin Can

    SCÜ

    Aynalı Sazan Balığı (Cyprinus Carpio L., 1758) Etinin Doğal Katkı Maddesi İle Emülsüfiye Et Ürünlerinde Kullanımı

    21

    Emre Hastaoğlu- Ö. Pelin Can

    SCÜ

    Tereyağı Üretiminde Esansiyel Yağların Antioksidan Ve Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması

    22

    Emre Hastaoğlu- Ö. Pelin Can

    SCÜ

    Tavuk Etinin Farklı Esansiyel Yağlar İle Salam Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

    23

    Erdal Ağlar

    Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu

    Kelkit Vadisinde Kiraz Ve Serbest Sistem Tavuk Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması

    24

    Furkan Özen- Selahattin Gözüküçük- M. Emin Kuzgun

     

    Süt Üretiminde Karşılaşılan Sorunlar Sütün Ürünlerinin Pazarlanması

     

    25

    Gökçen Özdemir

    SCÜ

    Brusella Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

    26

    Hacı Çetindağ

    Sivas Ziraat Odası

    Nitelikli Tarım İşçisi Yetiştirme Projesi

    27

    Hürkan Karaca

    SCÜ

    Kist Hidatik (Kistik Ekinokokkoz) Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

    28

    İlkay Noyan Yalman-İŞGEM

    SCÜ-İŞGEM

    Biyoyeşil Ekmek Atıklarından Elde Ettiğimiz Biyoplastik (Polimer)

    29

    Lütfullah Özkayaoğlu

     

    Sivas Ve İç Anadolu Bölgesinde Türüf Mantarı Yetiştiriciliği

    30

    Mehmet Ekici-Hüseyin Güngör

    SCÜ

    Sivas İli Sınırları İçerisinde Ağız Sütü (Kolostrum) Bankası İstasyonlarının Oluşturulması

    31

    Mehtap Erşan-F.Mert Ertan- C. Janset Çakar

    SCÜ

    Atık Elma Kabuğu Ve Üzüm Posası Kullanılarak R. Delemar  İle Muamaele Edilmiş Posa Aracılığı İle Asid Fosfataz Enzimi İçeren Gübre Üretimi

    32

    Mehtap Erşan-F.Mert Ertan- C. Janset Çakar-Ö. Pelin Can- Ş. Melisa Duyar- Esma Dönmez- Merve Özdemir

    SCÜ

    Esansiyel Yağlar İle Atık Suların Temizlenmesi

    33

    Mehtap Erşan-F.Mert Ertan- C. Janset Çakar-Ö. Pelin Can- Ş. Melisa Duyar- Esma Dönmez-

    SCÜ

    Atık Ekmekler İle Toprak Zenginleştirilmesi Ve Kirlilik Giderimi

    34

    Melih Arslan- İlyas S. Tüfekçi- Lütfüllah Özkayaoğlu- Ali Şimşek

     

    Hayvan Atıklarının Biyogaz Tesislerinde Isı Enerjisine Dönüştürülerek Seralardaki Gece-Gündüz Isı Farkını Düşürerek Verimi Artırmak.

     

    35

    Merve ÖZDEMİR- Ö. Pelin CAN- Şura Melisa DUYAR- Esma DÖNMEZ

    SCÜ

    “Çalkala-Isıt” Konserve

    36

    Merve ÖZDEMİR- Ö. Pelin CAN- Şura Melisa DUYAR- Esma DÖNMEZ

    SCÜ

    Esansiyel Yağlar İle Atık Suların Temizlenmesi

    37

    Murat Can Özdemir

     

    Kompleks Yapılı Doğa Dostu Enerji Kaynağım

    38

    Murat Doğruyol

    Suşehri Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

    Ata Tohumu Üreterek Yerli Tohum Islahı

    39

    Murat Ertuğrul- Sefa Tarhan- Kenan Zengin

     

    Süt Sığırlarının Bireysel Su Tüketimi Otomatik Ölçüm Ve Değerlendirilme Sistemi

    40

    Musa Çamdalı

     

    Tuz Ve Şekerin Bitkilerin Çimlenmesinde Faydası

    10

    Musa Çamdalı- Nilay Çankaya

     

    Ekim Makinalarında Ek Olarak Yapılacak Gübre Bölümü İle Topraktaki Eksik Maddeleri Günümüz Şartlarında Tamamlama İmkanı.

    42

    Musa Çamdalı- Nilay Çankaya

     

    İki Ayrı Gübre Bölümü Olan Mibzer

    43

    Nazlı Büyükyıldız

    SCÜ

    Kuduz Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

    44

    Nilay Yüce

    SCÜ

    Beyaz Çay Ve Narçiçeği Çayının Karışım Çay Olarak Üretim Ve Kullanım Olanağının Araştırılması

    45

    Numan Akay

    TSO

    Süper Plus Bitki Proteini

    46

    Ruşen Göktaş

    SCÜ

    Toksoplazmozis Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

    47

    Oğuzhan Üstündağ

    Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

    Üreten Eller Projesi

    48

    Oğuzhan Üstündağ

    Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

    Mikro Havza Bazlı Meyveciliği Geliştirme Projesi

     

    49

    Selenay Unayak

     

    Tarım Arazilerinin Daha Etkili Ve Bilinçli Kullanımı

     

    50

    Ş. Merve Ünalan-Ö. Pelin Can

    SCÜ

    Nane Ve Kekik Esansiyel Yağlarının Ayran Üretiminde  Kullanım Olanağının Araştırılması

    51

    Tolga Karaköy

    SCÜ

    Sivas Ekolojik Koşullarında Seracılık Faaliyetlerinin Yaygınlaştırılması

    52

    Tolga Karaköy

    SCÜ

    Orta Anadolu Ekolojik Koşullarına Uygun Buğday Islah Projesi

    53

     

    Koyulhisar Ziraat Odası Başkanlığı

    EUROPGAP Odaklı Serada Organik Sebze Yetiştiriciliği Eğitim Ve Uygulama Çalışması

    54

    Tuğba Koçyiğit- İlknur Karabaş

     

    Tozlaşmadan Dolayı Domatesde Çiçek Dökülmesinin Önüne Geçilmesi Amacıyla Seralarda Arıcılık Faaliyetiyle Desteklenmesi

    55

    Yusuf Özşensoy- Mustafa Koçkaya

    SCÜ

    Hayvan Türlerinde Dna Düzeyinde Ebeveyn Tayini

    56

    Yusuf Baygül- Elife Imrek

     

    Metri̇cal Tibbi̇ Ci̇hazlar Yazilim Savunma Sanayi̇ Ve Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇

    İyileşmesi Zor Yaraların Tedavisinde Kullanılmak Amacı İle Bitkisel İçerikli Ve Borik Asit Taşıyan Nano Teknolojik Yara Örtüsü Geliştirilmesi

    57

    Z. Beyzanur Arslan

    SCÜ

    Evimizi Güzelleştiren Uzun Ömürlü Çiçekler