Ödüller

    “TARIM, GIDA VE BİYOTEKNOLOJİDE AR-GE VE YENİLİK PROJE PAZARI 2019”

     

    Ödül Alan Projeler - Tam Liste


    Birincilik Ödülü (5000 TL);
    Dr. Öğretim Üyesi Ebru Yabaş - Hayvansal Gıdalardaki Veteriner İlaç Kalıntılarının Belirlenmesinde Hızlı Sonuç Veren, Düşük Maliyetli Yeni Kimyasal Test Kiti Üretimi

    İkincilik Ödülü (3000 TL);
    Aysu Taş, Melike Şimşek, Lütfüllah Özkayaoğlu - Sivas Bölgesinde Oluşan Evsel ve Endüstriyel Atıkların Kompostlama Yöntemi İle Tarıma Kazandırılması

    Üçüncülük Ödülü (2000 TL);
    Yusuf Baygül, Elife İmrek, İyileşmesi Zor Yaraların Tedavisinde Kullanılmak Amacı İle Bitkisel İçerikli Ve Borik Asit Taşıyan Nano Teknolojik Yara Örtüsü Geliştirilmesi

    Jüri Özel Ödülü (1000 TL);
    Burak Küçüker, Oğuz Durak, Doç.Dr. İlkay Noyan Yalman - Biyoyeşil Ekmek Atıklarından Elde Ettiğimiz Biyoplastik (Polimer)

    Mansiyonlar (500’ er TL);

    1) Öğr. Gör. Ahmet Sümbül, Doç. Dr. Erdal Ağlar, Doç. Dr. Onur Saraçoğlu, Doç. Dr. Burhan Öztürk- Orta Kelkit Havzasında Yer Alan İlçelerde (Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova) Alternatif Tarımsal Ürün; Çilek

    2) Alper Yortuçboylu - Mastitis Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
    Azime Sena Şahin - Septisemi Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
    Gökçen Özdemir - Brusella Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
    Hürkan Karaca - Kist Hidatik (Kistik Ekinokokkoz) Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
    Nazlı Büyükyıldız - Kuduz Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
    Ruşen Göktaş - Toksoplazmozis Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

    3) Büşra Sevgi Selimoğlu, İlknur Halıcı, Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy - Mikroenkapsüle Saccharomyces Cerevisiae Var. Boulardii Kullanılarak Üretilen Vanilya Aromalı Probiyotik Kefirlerin (Vanikef) Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

    4) Çağla Tablak, Şeydanur Tecer - Çiftçiye Yem Bitkisini Yeniden Kazandırmak

    5) Prof. Dr. Özlem Pelin Can, Dr. Emre Hastaoğlu - Aynalı Sazan Balığı (Cyprinus Carpio L., 1758) Etinin Doğal Katkı Maddesi İle Emülsüfiye Et Ürünlerinde Kullanımı

    6) Prof. Dr. Özlem Pelin Can, Dr. Emre Hastaoğlu - Tereyağı Üretiminde Esansiyel Yağların Antioksidan Ve Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması

    7) Hacı Çetindağ, Sivas Ziraat Odası - Nitelikli Tarım İşçisi Yetiştirme Projesi

    8. Doç. Dr. Mehtap Erşan, Fazlı Mert Ertan, Cemile Janset Çakar - Atık Elma Kabuğu Ve Üzüm Posası Kullanılarak R. Delemar İle Muamaele Edilmiş Posa Aracılığı İle Asid Fosfataz Enzimi İçeren Gübre Üretimi

    9) Suşehri Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Ata Tohumu Üreterek Yerli Tohum Islahı

    10) Vedat Canan, Koyulhisar Ziraat Odası Başkanlığı - EUROPGAP Odaklı Serada Organik Sebze Yetiştiriciliği Eğitim Ve Uygulama Çalışması

    11) Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Özşensoy, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Koçkaya - Hayvan Türlerinde DNA Düzeyinde Ebeveyn Tayini

    12) Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekici, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Güngör - Sivas İli Sınırları İçerisinde Ağız Sütü (Kolostrum) Bankası İstasyonlarının Oluşturulması