“TARIM, GIDA VE BİYOTEKNOLOJİDE AR-GE VE YENİLİK PROJE PAZARI 2019”
Ödül Alan Projeler - Tam Liste
Birincilik Ödülü (5000 TL);
Dr. Öğretim Üyesi Ebru Yabaş - Hayvansal Gıdalardaki Veteriner İlaç Kalıntılarının Belirlenmesinde Hızlı Sonuç Veren, Düşük Maliyetli Yeni Kimyasal Test Kiti Üretimi
İkincilik Ödülü (3000 TL);
Aysu Taş, Melike Şimşek, Lütfüllah Özkayaoğlu - Sivas Bölgesinde Oluşan Evsel ve Endüstriyel Atıkların Kompostlama Yöntemi İle Tarıma Kazandırılması
Üçüncülük Ödülü (2000 TL);
Yusuf Baygül, Elife İmrek, İyileşmesi Zor Yaraların Tedavisinde Kullanılmak Amacı İle Bitkisel İçerikli Ve Borik Asit Taşıyan Nano Teknolojik Yara Örtüsü Geliştirilmesi
Jüri Özel Ödülü (1000 TL);
Burak Küçüker, Oğuz Durak, Doç.Dr. İlkay Noyan Yalman - Biyoyeşil Ekmek Atıklarından Elde Ettiğimiz Biyoplastik (Polimer)
Mansiyonlar (500’ er TL);
1) Öğr. Gör. Ahmet Sümbül, Doç. Dr. Erdal Ağlar, Doç. Dr. Onur Saraçoğlu, Doç. Dr. Burhan Öztürk- Orta Kelkit Havzasında Yer Alan İlçelerde (Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova) Alternatif Tarımsal Ürün; Çilek
2) Alper Yortuçboylu - Mastitis Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
Azime Sena Şahin - Septisemi Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
Gökçen Özdemir - Brusella Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
Hürkan Karaca - Kist Hidatik (Kistik Ekinokokkoz) Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
Nazlı Büyükyıldız - Kuduz Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
Ruşen Göktaş - Toksoplazmozis Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi
3) Büşra Sevgi Selimoğlu, İlknur Halıcı, Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy - Mikroenkapsüle Saccharomyces Cerevisiae Var. Boulardii Kullanılarak Üretilen Vanilya Aromalı Probiyotik Kefirlerin (Vanikef) Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
4) Çağla Tablak, Şeydanur Tecer - Çiftçiye Yem Bitkisini Yeniden Kazandırmak
5) Prof. Dr. Özlem Pelin Can, Dr. Emre Hastaoğlu - Aynalı Sazan Balığı (Cyprinus Carpio L., 1758) Etinin Doğal Katkı Maddesi İle Emülsüfiye Et Ürünlerinde Kullanımı
6) Prof. Dr. Özlem Pelin Can, Dr. Emre Hastaoğlu - Tereyağı Üretiminde Esansiyel Yağların Antioksidan Ve Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması
7) Hacı Çetindağ, Sivas Ziraat Odası - Nitelikli Tarım İşçisi Yetiştirme Projesi
8. Doç. Dr. Mehtap Erşan, Fazlı Mert Ertan, Cemile Janset Çakar - Atık Elma Kabuğu Ve Üzüm Posası Kullanılarak R. Delemar İle Muamaele Edilmiş Posa Aracılığı İle Asid Fosfataz Enzimi İçeren Gübre Üretimi
9) Suşehri Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Ata Tohumu Üreterek Yerli Tohum Islahı
10) Vedat Canan, Koyulhisar Ziraat Odası Başkanlığı - EUROPGAP Odaklı Serada Organik Sebze Yetiştiriciliği Eğitim Ve Uygulama Çalışması
11) Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Özşensoy, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Koçkaya - Hayvan Türlerinde DNA Düzeyinde Ebeveyn Tayini
12) Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekici, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Güngör - Sivas İli Sınırları İçerisinde Ağız Sütü (Kolostrum) Bankası İstasyonlarının Oluşturulması